Boek TweePuntNul sessie en ouderavond Paschalisschool

//Boek TweePuntNul sessie en ouderavond Paschalisschool

Boek TweePuntNul sessie en ouderavond Paschalisschool

Gisteren had ik ineens twee sessie op een dag. In de middag mocht ik bij SIZO in Zoetermeer een inspiratiesessie verzorgen over social media in het onderwijs. Er waren ongeveer 20 VO-docenten aanwezig en we hebben in anderhalf uur veel mooie tools de revue laten passeren: Padlet, metimeter, socrative, lino-it, QR-codes, Google Art Project, Zygote Body, Edmodo, Screenr, Augmented Reality en nog veel meer. Er zijn veel leuke reacties gekomen op deze sessie en ik heb de indruk dat iedereen wel een of meer tools gaat uitproberen. Naar mijn idee is er in elk geval nog volop gelegenheid voor verdiepingssessies bij SIZO, want we hebben lang niet alle mogelijkheden van de tools behandeld.

’s Avonds mocht ik een ouderavond verzorgen op de Paschalisschool in Den Haag. Wat een prachtige basisschool is dat zeg. Er is een duidelijke visie over onderwijs en leren en dat zie je ook helemaal terug aan het ontwerp en de inrichting van het schoolgebouw. Ik werd er helemaal blij van. Over de ouderavond zelf heb ik wat gemengde gevoelens. De opkomst was uitstekend, maar ik had te veel voorbereid waardoor niet alles goed aan de orde kwam en het verhaal af en toe van de hak op de tak sprong. Daardoor was er ook te weinig ruimte voor interactie met de ouders. Een duidelijk leerpunt voor mij en ik ga het de volgende keer anders insteken en de sessie ander inrichten. In Den Haag hebben ze in elk geval de echte Arno nog niet gezien, en daar baal ik wel een beetje van…

By | 2014-03-11T09:02:56+01:00 maart 11th, 2014|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment