Post-HBO opleiding ict-coordinator 2020-03-04T15:07:16+01:00

Post-HBO opleiding ict-coördinator

7O6bxHADMK

Een school kan niet zonder ict-coördinator of i-coach. Deze kartrekker op school is in staat om collega’s te inspireren met goede voorbeelden en oplossingen, kan accuraat handelen als er ict-problemen zijn, houdt zich op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, participeert in bovenschoolse netwerken en biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van ict-gerelateerd schoolbeleid.

Uitgangspunt voor deze opleiding is niet de techniek, maar de didactiek. Kandidaten voor deze opleiding zijn geen mensen ‘met een schroevendraaier’, maar enthousiaste leerkrachten die open staan voor onderwijsontwikkeling. Daarnaast is enige affectie met ict een pré, maar geen voorwaarde.

De opleiding kan op maat aangepast worden wat inhoud en aantal uren betreft, maar er zijn enkele thema’s die standaard in het traject zitten: Praktisch ict-gebruik en didactiek, mediawijsheid, visievorming en beleid, social media, coaching en digiborden. De basisopleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van vier uur op locatie plus praktisch uitvoerbare opdrachten die in de eigen school en klas toe te passen zijn. De totale studiebelasting bedraagt 50 uur.

De opleiding wordt in-company aangeboden vanaf 695 euro per deelnemer. Vergelijkt u dat maar eens met andere aanbieders!

Voor schooljaar 2020-2021 kan men zich ook weer inschrijven voor de opleiding in Utrecht: https://arnocoenders.nl/opleiding-ict-coordinator-2020-2021/

Bij succesvol afronden van de opleiding ontvangen deelnemers een certificaat. Dit kan een mooie opstap zijn naar een LB-functie.

CRKBO_Docent

Overdenking

Heeft uw school een aanspreekpunt op ict-gebied? Is er iemand die collega’s kan stimuleren en goede onderwijskundige ideeën heeft bij de inzet van ict in het leerproces? Is specialisatie wenselijk of moeten leraren een evenredig aandeel hebben wat betreft de ict-portefeuille?  
Doordenkertje