Arno Coenders Training & Advies 10 jaar!

Vandaag, 3 februari 2024, bestaat mijn bedrijf precies 10 jaar. Een mijlpaal om even bij stil te staan en terug te blikken.

Daarvoor had ik namelijk mijn droombaan bij Kennisnet in Zoetermeer. Met het ambassadeurprogramma mocht ik door heel Nederland (en daarbuiten) besturen inspireren met workshops en trainingen en op ‘De Verdieping’ heb ik vele groepen mogen ontvangen om ze de nieuwste innovaties te laten ervaren, zoals robotica, 3D-printen en AR/VR. Ik vond het destijds dan ook verschrikkelijk dat die programma’s gingen stoppen en ik op zoek moest naar een andere baan.

Het werk lag in de tijd niet voor het oprapen. Ik had altijd veilig in loondienst gewerkt en het ondernemen zat niet in mijn bloed. M’n vader had zijn hele leven voor de klas gestaan en mijn moeder zorgde voor het gezin en werkte enkele middagen achter de kassa. Na lang wikken en wegen toch de knoop doorgehakt en als fulltime ZZP’er begonnen. Geen gemakkelijke keuze met een flinke hypotheek, een dochter van twee en een tweede op komst.

Gelukkig had ik een vliegende start. Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff vroegen me al snel om mee te werken aan de Reisgids Digitaal Leermateriaal, zodat ik een structurele opdracht had. Daarnaast kon ik ook veel trainingen en trajecten verzorgen bij de besturen waar ik in het verleden voor Kennisnet voor werkte, en zo had ik al snel een goed gevulde agenda.

Er waren ook veel gesprekken met mede-zzp’ers die in het zelfde schuitje zaten. Zo pakte ik de draad weer op met Tom Thobe, waar ik altijd al een goede klik mee heb gehad en die ik nog vanuit ons stage-avontuur in Washington DC kende. Er ontstond een mooie samenwerking waar ik tot op de dag van vandaag veel plezier van heb. Van Tom heb ik het ondernemen geleerd. Mooie gesprekken met een hapje en biertje erbij. Ondernemen is ook risico nemen. Je moet regelmatig je nek uitsteken en soms kunnen er ook zaken verkeerd gaan. Die moet je accepteren en daar weer van leren. Bij die samenwerking hebben we een gouden greep gedaan, namelijk Anne Broerse de vraag gesteld of hij voor ons wilde komen werken. Gelukkig zei Anne ja. Eerst voor een dag in de week en langzaam uitgebouwd tot een volledig dienstverband. Je kunt je echt geen betere werknemer wensen. Anne verzorgt fantastische workshops, organiseert de mooiste studiereizen, ontwikkeld prachtig leermateriaal en is bovendien enorm loyaal en goed gezelschap om erbij te hebben. Wat hebben we een lol met ons drieën!

Zo hebben we het initiatief genomen om een studiereis naar Londen te organiseren. Het idee was om scholen en de Bett te bezoeken en dan ’s avonds lekker te proosten in de pub. Het was geslaagd als we enkele mensen mee konden krijgen om zo de kosten te dekken. Enkele jaren later vlogen we al met 80 deelnemers naar Londen en was het uitgegroeid naar een serieus evenement.

2017 was een jaar met flinke impact. Na 20 jaar Randstad verhuisden we weer terug naar mijn roots in Noord-Limburg. Van de ene kant pijnlijk om goede vrienden minder vaak te zien (gelukkig zien we elkaar nog regelmatig, of niet Bas!), maar van de andere kant heerlijk om dichter bij familie en oude vrienden te zijn. Het leven is hier goed en net iets minder hectisch, een prachtige plek ook voor de kinderen om op te groeien. Het was wel spannend of hier ook zoveel werk zou zijn, maar ook in Limburg zijn er scholen. Ik was blij dat Mart van Gessel en Marcel Reulen van SPOVenray belden om interim stafmedewerker ict te worden, omdat Stijn Hendriks een avontuur bij Prowise was begonnen. Ik vond het heerlijk om nog geen kilometer van huis af te werken en weer eens vaste collega’s te hebben. Een prachtige tijd daar gehad en ict goed op de kaart kunnen zetten. Toen Stijn weer terug kwam heb ik weer plaats gemaakt en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe bovenschoolse functie. Die vond ik bij Fortior, een PO-bestuur in Venlo. Ook hier ga ik tot op de dag van vandaag met veel plezier naar toe. Er staan daar ambitieuze plannen op de agenda waarbij ik helemaal mijn ei kwijt kan en ik werk er samen met een geweldig team olv Peter van Eijk.

Daarnaast hebben we de afgelopen jaren diverse programma’s door het land opgezet. Zo hebben we bij diverse besturen kansengelijkheid een impuls gegeven met de doorstroomprogramma’s. Daar hebben we een mooi concept voor ontwikkeld met hulp van bevlogen mensen zoals Sanne Voeten, Marcel Dukino, René van Lieshout, Gé Verstegen en Pauline Maas.

Terugblikkend ben ik zeer dankbaar dat ik 10 jaar geleden dit een kans heb gegeven en de plannen heb doorgezet. Ik heb prachtige jaren gehad waarbij ik enorm veel geleerd heb, veel scholen heb mogen helpen en mooie nieuwe contacten heb opgedaan. Het bedrijf is gezond en stabiel. Ik krijg nog steeds een kick van een ondertekende offerte en een tevreden uitvoering. Ik wil alle scholen en mensen (ik heb er nog heel veel niet genoemd) enorm bedanken waar we de afgelopen jaren mee samen hebben mogen werken. Wel wil ik mijn vrouw Kirsten nog uitlichten, want een onderneming beginnen vraagt ook veel van een gezin, o.a. teamwork en goede afstemming. We hebben dat samen fantastisch opgepakt! Bedankt dat jij er ook helemaal achter staat en zelf zo geïnspireerd bent geraakt dat je je eigen bedrijf bent begonnen: Dierenzorg aan Huis

Hopelijk kunnen we er met Arno Coenders Training & Advies nog minimaal 10 mooie jaren aan vastknopen en zo betekenisvol zijn voor het onderwijs, want daar draait het uiteindelijk om!

By | 2024-02-03T23:09:47+01:00 februari 3rd, 2024|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Arno Coenders Training & Advies 10 jaar!